A Magyar Motorok Randevúja, minden évben megrendezett motoros találkozó. A hétvégi programon motoros felvonulás, ügyességi és elméleti feladatokkal tűzdelt vetélkedők, főzés, zene, és jó hangulat várja az idelátogatókat.

Állandó programok minden évben

- Magyar Motorok Randevúja

- Háromkerekűek találkozója

- Veteránbörze

 

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata által, az ÉMOP-2.1.1/F-14-2014-0001 „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretein belül, a Községháza alatti pincerendszer rekonstrukciójával került kialakításra az a regionális kulturális bemutatóközpont, amely helyet ad a Keresztúri Kincsestár nevű interaktív múzeumnak.
A Kincsestár multimédiás eszközökkel felszerelt, minden korosztály számára érdekes és látványos kiállítással várja a látogatókat, ahol megismerhetik a térség történelmét, kultúráját, természeti értékeit és híres régészeti leletanyagait.
A 4 teremben egyedülálló audiovizuális technológiával kerül bemutatásra a község testvértelepülései, a Bodrog folyó halászata, a "Dereszla kincse" arany ékszerekből álló régészeti anyag hű másolata, a "Bodrogkeresztúri kultúra" archeológiai fogalomkörbe tartozó lelet összeállítás, valamint a falu régi tömlöce.

Belépőjegyek:

Teljes árú:

500.- Ft/fő

Gyermek (0-3 éves korig,
felnőtt kísérő mellett):

Díjtalan

Gyermek (3-6 éves korig):

250.- Ft/fő

Diák (6-26 éves korig,
érvényes diákigazolvánnyal):

250.- Ft/fő

Nyugdíjas:

250.- Ft/fő

Családi jegy (1-2 felnőtt
és 1-3 gyermek):

250.- Ft/fő

 

BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÁLLANDÓ LAKOSAI
(lakcímkártya bemutatásával)
A BELÉPŐJEGY ÁRÁBÓL
50% KEDVEZMÉNYBEN RÉSZESÜLNEK.

Nyitva tartás:
Hétfő: Igény esetén
Kedd: 9-17 óra
Szerda: 9-17 óra
Csütörtök: 9-17 óra
Péntek: 9-17 óra
Szombat: 9-17 óra
Vasárnap: Igény esetén

 

 

Keresztúri Kincsestár fényképek

Kincsestár Facebook oldala

1997. május 20-án magánkezdeményezésre megalakult Bodrogkeresztúr községben a Magyar Motorok Múzeum Alapítvány a következő céllal:

Bodrogkeresztúr községben a múzeumépület működtetése, ahol méltó helyen lehet kiállítani, illetve hiteles történeti képet adni a különböző típusú magyar motorkerékpárokról.

Valamennyi korosztály érdeklődőivel megismertetni, a közel 30 darab, 1945 után hazánkban készült motorkerékpárokból álló gyűjteményt, melyek az elfeledett és háttérbe szorított magyar motorgyártás remekei.

Feladatuk a meglévő gyűjtemény állagának megőrzése, a hiányzó típusok beszerzése, esetleg restaurálása. A Múzeum láthatóságáról, őrzéséről való gondoskodás. Bodrogkeresztúr idegenforgalmának fellendítése, nyomtatványokon, hirdetéseken keresztül a múzeum életének, tevékenységének megismertetése. Az előzőekben említett felbecsülhetetlen értékek, nemzeti kincsünk megőrzése az utókor számára.

3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth út 96.
Tel./Fax: 47/369-123
Mobil: 30/98-33-322
Bankszámlaszám: 56100024-16100082