Form Object

forumlakossági hirdetések

aktualis

Erzsébet kerti fejlesztések és konyhakert


Iskolások ballagása


Óvodások ballagási műsora

divider

Zenei Klub a Faluházban


2015. május 29-én került sor – hagyományteremtő szándékkal – az első nosztalgikus zenei klubra a Faluházban. Meghívott előadó a Kaland Old Rock együttes volt, akiket a 2014-es Keresztúri Nyári Esték programsorozat fellépőjeként már ismerősként üdvözölhettünk. A Shadows, Spotnics és Ventures slágereken kívül megörvendeztettek bennünket egy gitár kiállítással is, ahol nagy becsben tartott hangszereiket mutatták be. Következő klubunkat nyár végén tartjuk, bízva abban, hogy meghívásunkat egyre többen elfogadják majd és akár saját tárgyi emlékeikkel, pl. lemezekkel, lemezborítókkal, fényképekkel, berendezési tárgyakkal, koncert felvételekkel is hozzájárulnak a nosztalgikus hangulat megteremtéshez.

Keresztúrok Ifjúsági találkozója Székelykeresztúron

Kiállítás megnyitó (Foltos Pille Kör)

divider


"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015

divider

bemutato

divider

Fényképek a településről:

bodrogkeresztur.fotoalbum.hu

Tisztelt Bodrogkeresztúri Lakosok!

Bizonyára ismert Önök előtt a közelmúltban bekövetkezett un. Buda-Cash brókerház botrány, melynek részese volt önkormányzatunk számlavezető pénzintézete is.
Az Észak-magyarországi Regionális Banknál önkormányzatunknak a csőd bekövetkeztekor a folyószámláin 223.040.000.- Ft volt.
Az is ismert, hogy e helyzet kialakulásának kezelésére a Magyar Kormány tárgyalást folytatott az érintett önkormányzatokkal, amelynek eredményeképpen  a munkabér és a működési költségek kifizetésére településünk 5,6 millió forint támogatásban részesült.
Az adatok beszerzése és egyeztetése után a Kormányzat úgy döntött, hogy Bodrogkeresztúr és a többi érintett település részére a csőd pillanatában a számlán lévő összeg nagyságrendjében kártalanítja az önkormányzatokat.
A kártalanítás összege megegyezik a fent említett összeggel, amely 2015. április 27-én az önkormányzat számlájára megérkezett, így sem a működésben, sem a fejlesztési forrásokban  önkormányzatunkat semmilyen kár nem érte.

divider

kereszur

Bodrogkeresztúr a Bodrog folyó jobb partján, a Zempléni hegységnek az Alföldre peremlépcsőkkel leereszkedő déli részén fekszik. A községtől mintegy hét kilométerre, délkeleti irányban emelkedik a közismert tokaji Nagy-Hegy, északkeletre pedig a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet terül el a Bodrog és a Tisza közötti mocsaras síkságon. A terület geológiai felépítésében a vulkáni kőzetek játsszák a legfontosabb szerepet, mint a híres keresztúri építőkövet adó, könnyen faragható riolittufa. Lényeges talajalkotók még a pleisztocén korból származó lösz, mely mezőgazdasági szempontból jelentős, és az agyagos barnaföld, ami kiválóan alkalmas szőlőtermelésre.

A település könnyen megközelíthető a Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vasútvonalon, valamint a 37-es és a 38-as közutakon, melyek a község határában keresztezik egymást.

terkep

Az interaktív térkép használatához kattintson a térképre, majd a megjelenő ablakban a navigáláshoz használja az egeret, illetve a térképen lévő gombokat.