Form Object

forumlakossági hirdetések

aktualis

Tisztelt Bodrogkeresztúri Lakosok!

Bizonyára ismert Önök előtt a közelmúltban bekövetkezett un. Buda-Cash brókerház botrány, melynek részese volt önkormányzatunk számlavezető pénzintézete is.
Az Észak-magyarországi Regionális Banknál önkormányzatunknak a csőd bekövetkeztekor a folyószámláin 223.040.000.- Ft volt.
Az is ismert, hogy e helyzet kialakulásának kezelésére a Magyar Kormány tárgyalást folytatott az érintett önkormányzatokkal, amelynek eredményeképpen  a munkabér és a működési költségek kifizetésére településünk 5,6 millió forint támogatásban részesült.
Az adatok beszerzése és egyeztetése után a Kormányzat úgy döntött, hogy Bodrogkeresztúr és a többi érintett település részére a csőd pillanatában a számlán lévő összeg nagyságrendjében kártalanítja az önkormányzatokat.
A kártalanítás összege megegyezik a fent említett összeggel, amely 2015. április 27-én az önkormányzat számlájára megérkezett, így sem a működésben, sem a fejlesztési forrásokban  önkormányzatunkat semmilyen kár nem érte.

divider

kereszur

Bodrogkeresztúr a Bodrog folyó jobb partján, a Zempléni hegységnek az Alföldre peremlépcsőkkel leereszkedő déli részén fekszik. A községtől mintegy hét kilométerre, délkeleti irányban emelkedik a közismert tokaji Nagy-Hegy, északkeletre pedig a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet terül el a Bodrog és a Tisza közötti mocsaras síkságon. A terület geológiai felépítésében a vulkáni kőzetek játsszák a legfontosabb szerepet, mint a híres keresztúri építőkövet adó, könnyen faragható riolittufa. Lényeges talajalkotók még a pleisztocén korból származó lösz, mely mezőgazdasági szempontból jelentős, és az agyagos barnaföld, ami kiválóan alkalmas szőlőtermelésre.

A település könnyen megközelíthető a Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vasútvonalon, valamint a 37-es és a 38-as közutakon, melyek a község határában keresztezik egymást.

terkep

Az interaktív térkép használatához kattintson a térképre, majd a megjelenő ablakban a navigáláshoz használja az egeret, illetve a térképen lévő gombokat.