XV.Keresztúr Nevű Települések Nemzetközi és Hazai Találkozója
2014.Augusztus 21-24.

A találkozóra meghívott települések listája 

Magyarország  /16 település /       Erdély  / 11 település /

Almáskeresztúr               
Balatonkeresztúr             
Drávakeresztúr                
Gödrekeresztúr               
Hejőkeresztúr                  
Kaposkeresztúr                
Magyarkeresztúr             
Murakeresztúr                 
Nagykeresztúr                 
Nemeskeresztúr              
Petrikeresztúr                  
Ráckeresztúr                    
Rákoskeresztúr                
Sarkadkeresztúr              
Sajókeresztúr                   
Sárkeresztúr                     

Ukrajna / 1 település /   
Tiszakeresztúr                  

Apátkeresztúr                     
Berekeresztúr
Csernakeresztúr      
Csicsókeresztúr
Gerendkeresztúr
Maroskeresztúr
Pókakeresztúr
Pusztakeresztúr
Ördögkeresztúr   
Székelykeresztúr
Szilágyfőkeresztúr

Szerbia / 2 település /
Bácskeresztúr
Ókeresztúr

Szlovákia / 2 település /
Kétkeresztúr
Szécskeresztúr

 

Tisztelt Honfitársaim!

Vasárnap tartott országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP jelentős győzelmet aratott. Ezzel egyértelmű felhatalmazást kaptunk arra, hogy folytassuk Magyarország újjáépítését.  Egyúttal számos vitás ügy végére is pontot tettek a szavazatukkal, amik hetek, hónapok, évek óta meghatározták a közbeszédet: igent mondtak az új közjogi rendszerre, az Alaptörvényre, az új gazdaságpolitikára, és az európai néppárti kormányzásra.

Szeretném megköszönni minden állampolgárnak -határon innen és túl-  a részvételét a választáson, mert ezzel a magyar demokráciát erősítették. Külön köszönet azoknak, akik a szavazatukkal támogatták  a Fidesz-KDNP-t és ezáltal engem is.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani az aktivistáinknak, támogatóinknak, a 6vk Fidesz csoportjainak, a KDNP-nek, a Fidelitasnak, a Nemzeti Fórum és a Magosz tagjainak, a Lungo Dromnak és  mindenkinek, akik az elmúlt évben segítettek nekünk a kampányban illetve a választás napján. Az elért siker nem kizárólag az enyém, hanem mindannyiunk közös sikere, győzelme!

 

Dr. Mengyi Roland
országgyűlési képviselő

 

 

 

Bodrogkeresztúr bemutatása...

kereszur

Bodrogkeresztúr a Bodrog folyó jobb partján, a Zempléni hegységnek az Alföldre peremlépcsőkkel leereszkedő déli részén fekszik. A községtől mintegy hét kilométerre, délkeleti irányban emelkedik a közismert tokaji Nagy-Hegy, északkeletre pedig a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet terül el a Bodrog és a Tisza közötti mocsaras síkságon. A terület geológiai felépítésében a vulkáni kőzetek játsszák a legfontosabb szerepet, mint a híres keresztúri építőkövet adó, könnyen faragható riolittufa. Lényeges talajalkotók még a pleisztocén korból származó lösz, mely mezőgazdasági szempontból jelentős, és az agyagos barnaföld, ami kiválóan alkalmas szőlőtermelésre.

A település könnyen megközelíthető a Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely vasútvonalon, valamint a 37-es és a 38-as közutakon, melyek a község határában keresztezik egymást.

terkep

Az interaktív térkép használatához kattintson a térképre, majd a megjelenő ablakban a navigáláshoz használja az egeret, illetve a térképen lévő gombokat.